Vakantiedialyse – dag en nacht!

Als u dialysepatiënt bent, kunt u bij ons terecht voor hemodialyse! Eigenaresse Jolanda Theisens is tevens dialyseverpleegkundige (ruim 20 jaar ervaring als dialyseverpleegkundige en tevens werkzaam bij Dianet) en biedt sinds 2007 de mogelijkheid om te dialyseren op de camping. In samenwerking met Dianet te Utrecht word dit mogelijk gemaakt. Hebt u stabiele dialyses en een goede toegang tot de bloedbaan (shunt of dialysecatheter) dan bent u van harte welkom.

Ten tijde van de dialyse kijkt u uit over de akkers waar naast de traditionele akkerbouw: graan, bieten en aardappels, ook pioenrozen worden geteeld. Dialysetijden worden met u afgestemd, bij niet acute problemen zal er overleg plaatsvinden met uw eigen centrum. Indien er zich acute problemen voordoen kunnen wij terugvallen op het nabijgelegen dialysecentrum/ziekenhuis in Hardenberg.

Dialyse vakantie Nederland, ook nachtdialyse mogelijk

Wij hebben een nachtdialyse faciliteit waar u met uw partner net als thuis kan dialyseren op een Nikisio. U verblijft ’s nachts op de Gerardus-suite voorzien van alle luxe en natuurlijk de Nikisio machine, alle materialen zijn aanwezig en hoeft u niet mee te nemen. Solo nachtdialyse is ook mogelijk indien u gebruik maakt van de nachtelijke bewaking via een internetkoppeling. Uiteraard zijn er geen extra kosten verbonden aan de vakantiedialyse, uw zorgverzekeraar vergoed deze kosten op dezelfde wijze als in het centrum waar u dialyseert.

Het is mogelijk om met uw caravan/tent te komen of een vakantiehuisje te huren op de camping. Verblijft u in de omgeving zoals attractiepark Slagharen of een bungalowpark (bijv. Center Parcs Huttenheugte) in de buurt, bent u ook van harte welkom!

U begrijpt dat wij medische gegevens nodig zijn van uw dialysecentrum en dat kost tijd, we verzoeken u dan ook om minimaal 2 maanden voor aanvang de papieren die u bij aanmelding ontvangt ingevuld te retourneren. Wilt u meer informatie over een dialyse vakantie bij Camping de Boergondier? Bel of mail gerust met eigenaresse Jolanda Theisens (dialyseverpleegkundige bij Dianet).

Bel 06-52376981 of stuur een mail naar campingdeboergondier@gmail.com.

Ervaring van een gast 

Voor het Vechtdalmagazine 2018 is dhr Veltkamp geintervieuwd mbt zijn ervaring in 2017

Nierpatiënt Henk Veltkamp:

‘In het Vechtdal vergeet je gewoon helemaal dat je patiënt bent’

Even een weekendje weg of lekker een paar weken op vakantie? Er zomaar een paar dagen tussenuit gaan is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor veel mensen met een handicap of chronische ziekte behoort op vakantie gaan tot een droom die zelden uitkomt. Want waar vind je een vakantiebestemming die volledig rolstoelvriendelijk is en waar verpleging of verzorging gewoon bij de service is inbegrepen? Henk Veltkamp uit Warnsveld heeft daarop het juiste antwoord: dat kan gewoon in het Vechtdal!

Toen de nieren van Henk Veltkamp het vijf jaar geleden van de ene op de andere dag opgaven, veranderde zijn leven totaal. Om te overleven moest hij bijna dagelijks gedialyseerd worden. De eerste twee jaar gebeurde dat in het ziekenhuis, daarna kreeg hij thuis een dialyseapparaat. “Inmiddels ben ik er helemaal aan gewend”, vertelt hij zittend in de zon voor zijn vakantiehuisje op camping De Boergondiër in de Krim. “Ik dialyseer ’s nachts en daar merk ik er bijna niets van. Het is onderdeel geworden van ons leven. Het enige nadeel is dat je aan huis gekluisterd bent. Een weekend weg, dat gaat nog net. Maar zeker niet langer dan twee nachten, want dan loop ik helemaal vol met vocht en moet ik aan de machine.”

Toen Henk en zijn vrouw Willy via het ziekenhuis hoorden dat er op boerderijcamping De Boergondiër in De Krim de mogelijkheid is voor nachtdialyse, aarzelden ze dan ook geen moment en boekten er direct een vakantie. Inmiddels zijn ze er vaste gast.

“De Boergondiër is in ons land de enige camping waar dit mogelijk is”, weet Henk. “Toch hangt er hier zeker niet de sfeer van een ziekenhuis hoor. De Boergondiër is een hele gewone camping. Overdag zitten we in één van de goed verzorgde vakantiehuisjes die tussen de campers en caravans staan, maar ’s nachts slapen we op de boerderij in een hotelkamer, met eigen badkamer en wc én een eigen dialyseapparaat. We redden ons daar helemaal zelf  mee, maar campinghoudster Jolanda Theisens de dialyseverpleegkundige is altijd op de achtergrond aanwezig. Dat is een prettig gevoel. Naast nachtdialyse is overigens ook dagdialyse mogelijk. Ook daarbij assisteert Jolanda.”

Inmiddels zijn Henk en Willy al vier maal te gast geweest op De Boergondier. Maar ook daarvoor waren ze regelmatig te gast in het Vechtdal. “Het is een prachtig vakantiegebied, waar we voordat ik nierpatiënt werd, al eerder op vakantie zijn geweest”, vertelt Henk. “Je kan er fantastisch wandelen en fietsen en in de stadjes en dorpen aan de Vecht wordt van alles georganiseerd. Als je wilt kan je gedurende de zomer wel elke dag naar een braderie, zomermarkt of andere festiviteit.”

Een ander pluspunt volgens Henk is de aard van de bevolking. “De inwoners van het Vechtdal zijn ontzettend gastvrij en gemoedelijk. Je voelt je er echt welkom en je komt er helemaal tot rust”, vindt hij. “Hier groeten de mensen elkaar nog op straat en in de winkels en horeca maken ze graag een praatje met je. Wij kunnen iedereen aanraden om hier op vakantie te gaan.” Hij lacht. “Sterker nog, dat doen we ook letterlijk. Er zijn inmiddels al veel mede-patiënten op vakantie geweest op De Boergondiër en ook zij waren allemaal laaiend enthousiast. En dat is geen wonder. Je vergeet hier gewoon even dat je patiënt bent. Dat is misschien nog wel het allermooiste.”

https://www.vechtdaloverijssel.nl/zorgeloos-vechtdal/