Duurzaamheid op de camping

Genomineerd

 

Ook camping De Boergondier is genomineerd, wij hebben de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt van duurzaam naar meer circulair. Uiteraard hebben we zonnepanelen en sinds 2023 elektrische boilers voor het toiletgebouw. Maar nemen onze gasten ook mee in bewustwording wanneer dit te gebruiken….. dus als de zon schijnt! Maar ook onze was ophangen aan de waslijn in plaats van de droger en gebruik van ecologische schoonmaakproducten.

Duurzaamheidsinitiatieven op ons Campingterrein

 

Het campingterrein heeft veel (fruit)bomen en struiken met blotevoeten gras, we sproeien niet en mulchen bij het maaien voor bemesting en goed bodemleven. Ons snoeiafval wordt door een collega opgehaald en wekt daarmee energie op voor zijn boerderij. Glas en evt plastic flessen worden door het Thomashuis elke vrijdag opgehaald en ingeleverd.

 

We hebben bloeiende akkerranden, waar de bijen van onze buurvrouw de imker blij mee zijn. Daarnaast bieden we op de camping lokale producten aan van collega’s zoals ijs, eieren, vlees (boerderij veldzicht).

 

Daarnaast hebben we zelf privé sanitair ontworpen met waar mogelijk circulaire materialen zoals rijstvlies, vlasisolatie, biofoam enz. Maar ook gekeken hoe minder water te verbruiken (toilet 3-6 ltr), en uiteraard een elektrische boiler.

Duurzame Glamping Accommodatie

Op de Boergondier staat de eerste glamping accommodatie van Circo Lodge die energieneutraal is geproduceerd en 75% bestaat uit hernieuwbare of circulaire materialen. Deze is zo ontworpen dat er weinig afval wordt geproduceerd en dat wat overblijft wordt weer aangeboden aan de leverancier en kan weer verwerkt worden tot een gelijkwaardig product. En ook hier is gekeken naar de technische installatie die zo min mogelijk energie en water verbruikt. Ook Circo Lodge is genomineerd in de categorie meest duurzame kampeermiddel.

Wij zijn helaas niet in de prijzen gevallen, echter we blijven werken aan onze ambitie om op geheel eigenwijze ons steentje bij te dragen aan goed natuurbeheer en bodemleven. Daar zijn wij als agrarisch bedrijf alleen maar bij gebaat zodat onze gewassen gezond groeien en u heerlijk kan genieten van uw maaltijd.