Omgeving Hardenberg

De omgeving van Hardenberg

In de gemeente Hardenberg kunt u winkelen en naar een pretpark gaan. Wandelen, fietsen en skaten. Kort of lang vakantie vieren. Kamperen, feestvieren of een popconcert bezoeken. Hoe dan ook, met haar ligging in het mooie en natuurrijke Vechtdal en het romantische Reestdal, met pittoreske dorpen en steden heeft de gemeente Hardenberg genoeg te bieden.

Ruimte voor actie
Het Vechtdal Overijssel en het Reestdal zijn uitgelezen wandel- en fietsgebieden. Maar u kunt hier ook op een stepbike-met-GPS crossen. Of wat dacht u van midden in en een weiland een potje boerengolf spelen? U kunt natuurlijk ook een kanotocht maken op de Vecht. En zit het weer een dagje tegen, dan is er altijd het zwembad of de bowlingbaan. Ga naar de website (www.vechtdaloverijssel.nl) voor meer informatie.

Ruimte om te genieten
Als de zon opkomt en de nevel langzaam van de weilanden verdwijnt, zijn de boeren in de gemeente Hardenberg al volop aan het werk op het land, op de deel en in de stallen. Druk bezig om de heerlijkste streekproducten te produceren en wat minstens zo leuk is: tussen alle werkzaamheden door laten ze u graag zien én proeven wat het Vechtdal allemaal aan lekkers te bieden heeft.

Ruimte om te beleven
Tijdens de feestweken kunt u overal uit uw bol gaan. Als Hardenberg wordt omgedoopt tot Hardenberg Klepperstad dan is dat het startsein voor allerlei festiviteiten die tot in de verre omtrek beroemd zijn. Laat u verleiden door het feestgedruis, ga op in de feestende massa, slenter relaxed over de jaarmarkten en geniet van alle gastvrijheid.